Секти наступають: у столиці промишляють релігійні структури на очах у правоохоронців

Головний ресурс сьогодення – уми людей. Саме вдалі маніпуляції зі свідомістю дозволяють отримати керованих і слухняних громадян. Найкраще із цією функцією справляються так звані пастори або ж духовні наставники. Складний період для країни – найкращий час для різноманітних релігійних проектів. Як не стати гвинтиком машини зомбування?

Головний актор театру “Відродження” та, за сумісництвом, рятівник людських душ і тіл – колишній в’язень. Колись він грабував людей потайки, сьогодні ж збирає з них гроші офіційно. У найбільших залах столиці.

Це Володимир Мунтян – ідейний наставник та мозок усієї надприбуткової організації. Саме він за кілька років перетворив духовний центр “Відродження” на найбагатшу секту України.

Такі засоби досягнення мети підпадають під дію щонайменше трьох статей кримінального кодексу. Та, традиційно, на подібні речі ніхто не зважає, поки не стається чогось надзвичайного. І поки діяльність “Відродження” залишається поза увагою правоохоронців, наставники духовного центру укріплюють свої позиції та облаштовують навчальні бази на коштовних київських землях. Сподіватися на захист держави від подібних псевдо-церков не приходиться. Чиновники відхрестилися від них, посилаючись на свободу віросповідання.

Хто такий Мунтян?

Мунтян Володимир Мирчавич - уродженець Дніпропетровська, за походженням молдаванин. Спочатку він був пятидесятником, після пішов у харизмати. За даними міліції, Мунтян відбував трирічний термін у 10-й спецколонії в Кривому Розі. Судили його за двома статтями - крадіжка і шахрайство. У 1998 році він заснував власну церкву Відродження. Зараз дізнатися про пастора- колишнього ув'язненого важко. Це солідний бізнесмен, засновник фірми "Мільйонер", яка, за даними правоохоронців, займається випуском макаронів і надає автопослуги. На його дружину оформлений небідний благодійний фонд

За матеріалами Канал 24 та ТСН

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення