Сенат США проголосував за розширення закону Магнітського на всі країни

 Громадське.ТВ

Сенат США проголосував за прийняття законопроекту, що пропонує розширити дію закону Магнітського – списку санкцій, які зараз діє по відношенню до представників російської влади.

Тепер їх пропонується поширити на інші країни світу, повідомляє Reuters. Таким чином Сенат ухвалив поправки при затвердженні законодавчих актів про Національну обороні – документів, які регулюють роботу Пентагону протягом року.

«Відвідування Сполучених Штатів і використання наших фінансових інститутів є привілеями, які не повинні поширюватися на гірших гравців в міжнародній системі», – прокоментував сенатор і член Демократичної партії Бен Кардін.

Прихильники законопроекту протягом декількох останніх років намагалися розширити вплив закону Магнітського на інші країни, відзначає агентство. Більшість членів палати представників Конгресу США схвалили розширення закону Магнітського ще 2 грудня. Тепер документ відправлять на розгляд Барака Обами. Президент США може підписати закон або накласти на нього вето.

Нагадаємо, що США ввели ці обмеження з 2012 року після смерті в СІЗО російського юриста Сєргєя Магнітського у 2009 році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення