Серед ліквідованих в паризькому передмісті терористів була жінка

 ТАСС

Останній з трьох бойовиків був нейтралізований в ході антитерористичної операції, що проводилася французькими спецслужбами в паризькому передмісті Сен-Дені. Про це повідомив телеканал Itelе

Раніше повідомлялося, що в ході спецоперації було знищено два терориста. За даними ж AFP жінка-смертниця встигла привести в дію пояс з вибухівкою.

В рамках операції, за різними даними, від двох до трьох осіб затримано. Кілька поліцейських отримали поранення під час запеклої перестрілки з використанням автоматичної зброї. Були чутні вибухи. За даними французьких правоохоронців , великомасштабна jперація, яка почалася в 6:30 в Сен-Дені, проводиться з метою упіймання терориста, який брав участь у терактах у французькій столиці 13 листопада.

Під час операції вулиці перекриті поліцією. Жителів навколишніх будинків місцева влада закликала не підходити до вікон і не залишати квартир. Деякі з них доставлені в тимчасовий притулок.

Згідно з повідомленням AFP вивчення відеозаписів дозволило поліції встановити, що в терактах брала участь ще одна людина. Таким чином, за останніми даними, у здійсненні терактів у Парижі брали участь дев'ять осіб. Двоє зараз перебувають у розшуку.

Мета операції - пошук Абаауда

За даними ЗМІ, однією з цілей операції є затримання організатора паризьких терактів - Абдельхамід Абаауда. За даними слідства, Абаауд зв'язувався з терористами, які здійснили 13 листопада в Парижі найбільший в історії Франції теракт, а також займався фінансуванням їхньої діяльності. Також, імовірно, разом з ним знаходиться один з передбачуваних терористів - Салах Абдеслам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення