Шахрай із Полтави обдурив туристів на мільйон гривень

 СЕГОДНЯ

Власник турагентства в Полтаві продавав клієнтам тури, яких не організовував. Як тільки постраждалі почали звертатися в поліцію, шахрай зник. Вже є шістдесят жертв афери.

До Туреччини Лідія Сафронова збиралася разом з подругою. Придбали тур. Зробили повну передоплату. За кілька тижнів до вильоту власник турфірми попросив ненадовго відкласти подорож. І коли час вийшов, попросив ще кілька днів.

У поліції, куди прийшла писати заяву, Лідія Сафронова дізналася: вона не єдина, кого обдурив цей турагент. Каже, коли платили за подорож, навіть припустити не могли, що перед ними шахрай.

Спочатку підозрюваний дійсно замовляв тури, розповіли в поліції.

"Дана схема є, на думку слідства, пірамідою. Яка полягала в тому, що набиралися клієнти, яким надавалися послуги з заниженою ціною, прийнятною ціною, а за рахунок даних клієнтів і реклами, від них набирався ще ряд клієнтів", – говорить Олег Крапивка, начальник слідчого відділу Полтавського відділу Нацполіції.

Для останніх клієнтів навіть номерів не бронювали. В середньому люди віддавали власнику турагентства по тридцять-п'ятдесят тисяч гривень.

У полтавську поліцію звернулися понад шістдесят потерпілих. Сума збитків – майже мільйон. Власника турфірми оголосили в розшук. За шахрайство він може сісти у в'язницю на термін від трьох до восьми років. Однак гроші ошуканим клієнтам навряд чи повернуть. Щоб отримати їх назад, доведеться подавати позови до суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення