Шахрайство на бренді Tesla: жертва аферистів розповіла, чому віддала 3 млн гривень

Стали відомими нові подробиці масштабної афери в Україні, яку зорганізувало подружжя з Одеси. Воно продавало підробні акції компанії Tesla та "заробило" на цьому десятки тисяч доларів, ідеться в сюжеті ТСН.

Він просить не знімати обличчя і не називати імені – чоловік іще кілька місяців тому думав, що володіє часткою компанії Tesla, а нині міркує, як повернути вкрадений капітал. "Понад три мільйони гривень", - зізнається він. Торік власник грошей побачив у мережі привабливу пропозицію: український сайт "Тесла", схожий на оригінальний, американський, пропонував придбати цінні папери компанії – фактично, стати її співвласником. Захопила й пропозиція дешевше придбати автомобіль – така послуга нібито була доступною для акціонерів.

Шахраї продавали папірці під виглядом акцій американської компанії, і за кожну "акцію" правили понад 300 доларів. Облігації коштували ще дорожче – 1000 доларів. Аби стати членом команди, слід було придбати 10 "акцій", так сказав чоловік, який представився менеджером Tesla. Потерпілий повірив і віддав 121 тисячу доларів.

Побачити організаторів схеми змогли напередодні силовики в Одесі – там провели операцію із затримання аферистів. "На даний час затримане подружжя. Чоловік і жінка, які перебуваючи разом у злочинній групі, створили підприємство, інтернет-ресурс, сайт", - пояснив прокурор Андрій Столярчук. У підозрюваних вилучили печатки, гроші та одяг з емблемами компанії. У прокуратурі підозрюють, що до оборудки насправді причетні більше людей, а затримані – це організатори: "Вони виконували головні ролі. Вони розробили схеми, вони знаходили людей, які виконували допоміжні функції, тобто це були менеджери, задача яких була обдзвонювати клієнтів".

Іще кілька годин тому український сайт "Тесла" працював, але за вказаними номерами телефон уже не відповідав. В одеському офісі про Tesla чули, але компанії вже давно за вказаною адресою нема. А от у Києві взагалі про такий офіс ніхто не знає. "Там одна людина живе, квартирант", - кажуть про цю адресу. Надвечір сайт уже зник із мережі. У прокуратурі просять ошуканих людей якомога швидше звернутись із заявою, щоби мати шанс відшкодувати втрачене. Наразі вже відомо щонайменше про п’ятьох потерпілих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення