Шантаж та крадіжка: двом офіцерам поліції на Донеччині загрожує 10 років позбавлення волі

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох офіцерів Центрального ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області. Обом загрожує до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє ДБР.

Слідством встановлено, що у вересні 2019 року оперуповноважені відділу кримінальної поліції, перебуваючи на місці події, де було виявлено тіло померлого чоловіка, заволоділи його банківською карткою та сім-карткою з абонентським номером.

В подальшому правоохоронці почали використовувати банківську картку померлого у своїй протиправній діяльності.

Крім цього, в січні 2020 року вказані оперуповноважені, з метою підвищення показників своєї роботи, у місті Маріуполі безпідставно затримали 24-річного чоловіка. Погрожуючи фізичною розправою з його дружиною та дітьми, правоохоронці змусили затриманого зізнатися в тому, що він приїхав до міста начебто з метою збуту наркотичних засобів шляхом так званих «закладок». Створивши штучні докази вчинення злочину, оперуповноважені викликали слідчо-оперативну групу, яка затримала чоловіка.

В подальшому, правоохоронці висунули затриманому вимогу надати їм 200 000 гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності, а також звільнення з-під варти.

Виконувати свою обіцянку правоохоронці не збирались та шляхом обману одержали від дружини затриманого чоловіка близько 50 тисяч гривень, які розподілили між собою та використали на особисті потреби, зокрема, азартні ігри.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення