​Шантажував перевізників: на Буковині затримали керівника Укртрансбезпеки

На Буковині затримали керівника обласного управління Укртрансбезпеки – систематично отримував неправомірну вигоду від перевізників. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Чиновник налагодив злочинну схему отримання неправомірної вигоди від перевізників. За гроші обіцяв не проводити перевірки на дотримання ліцензійних умов маршрутних таксі, сприяти нелегальному переміщенню вантажівок, які порушують габаритно-вагові стандарти та безперешкодно видавати дозволи на перевезення пасажирів.

Встановлено, що сума щомісячних «поборів», що перевізники мали сплатити посадовцю – від 5 до 50 тис. грн.

Викрили злочинну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області з колегами-правоохоронцями. Зокрема, задокументовано численні факти отримання зловмисником неправомірної вигоди на загальну суму понад 150 тис. грн.

Учора, 16 листопада, керівника управління затримали «на гарячому». Він отримував чергову частину неправомірної вигоди – 5 тис. грн від підприємця за зменшення суми штрафних санкцій.

Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення