Шаурма від Берії: у Росії з'явився фастфуд на честь диктатора (фото)

У Москві відкрився новий заклад громадського харчування, який назвали на честь Йосипа Сталіна. Про це повідомляють користувачі соцмереж у четвер, 7 січня.

"У 2021 року природа очистилася настільки, що в Москві з'явився заклад громадського харчування Stalin Doner, де працюють співробітники НКВС ... Відповідальний офіцер держбезпеки стежить, щоб все було за ГОСТом, затвердженим секретним указом наркома НКВС", - пише користувач.

На фотографіях видно, що клієнтів вітають написом "Йосип Віссаріонович запрошує скуштувати!". При цьому в закладі можна замовити "Сталінську" шаурму або шаурму "від Берії із соусом ткемалі".

Нагадаємо, що всього у 1921—1953 роках (роки правління І. В. Сталіна) у СРСР, за підрахунками державного російського історика РАН В. Земськова, було засуджено 3,77 млн осіб, з них до вищої міри покарання — 643 тисячі осіб. Масові репресії, що здійснювалися в СРСР в 1930-і — 1950-і роки і пов'язані з ім'ям організатора і ідеолога репресій Й. В. Сталіна, фактичного диктатора Радянського Союзу в цей період. До репресивних акцій можна віднести геноцид українців, чистки в рядах правлячої ВКП (б) (після 1952 р. КПРС) та НКВС, розкуркулення, депортації цілих етнічних груп, гоніння проти «соціально чужих елементів» і «саботажників», масові ув'язнення і розстріли «ворогів народу». З точки зору міжнародного права, такі злочини нічим не відрізняються від злочинів Нацистської Німеччини, класифікуються міжнародним законодавством як злочини проти людяності і відповідно до Лондонського Статуту Міжнародного військового трибуналу підпадають під юрисдикцію Міжнародного військового трибуналу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення