Школярі побили однокласника на Кіровоградщині за програш на змаганнях

 СЕГОДНЯ

У лікарню зі струсом мозку та забоями потрапив 11-річний школяр з Кіровоградщини. Каже, однокласники побили його, тому що через нього команда провалила шкільну естафету. Але батьки запевняють – в школі сина цькують вже не перший місяць.

Одинадцятирічний син Марини Хрипти повернувся додому зі школи весь у синцях і в крові. Батьки відвезли його до лікарні. Там з'ясувалося, що у дитини струс мозку.

"У дитини були на обличчі синці, вище скроні, по щелепі. Голова була повністю в гематомах. Доторкнутися до голови було неможливо", – каже мама постраждалого хлопця Марина Хрипта.

Двірник Сергій бачив, як били шестикласника. Того дня саме він прибирав шкільний двір – почув крики. Кинувся на допомогу. Троє хлопців ногами били четвертого.

"І по голові, і по спині, і з боків. Куди він міг тими ногами потрапити з такою жорстокістю. У мене все перевернулося. Ну, я побіг сюди, розкидав їх", – розповідає двірник школи Сергій.

Як розповів викладачам Михайло: його побили однокласники – за те, мовляв, що через нього команда програла в спортивній естафеті.

"Розборки, хто кому неправильно кинув м'яч. Хто не спіймав м'ячик. Ця емоція трошки заспокоїлася після уроку, але вона відбилася негативно в позаурочний час", – пояснює класний керівник Михайла Наталія Смелік.

Батьки Михайла звернулися до поліції. Переконують, що сина цькують у школі не один місяць. Не припинили знущатися навіть коли хлопця виписали з лікарні, де він після побиття пробув два тижні.

"Він просто говорить, що все що я не зроблю – все не так. Все піднімається на глум. То не зловив м'яч, то ще щось. Минулого тижня ми змушені були залишати всі свої справи і їхати забирати його зі школи, тому що один з хлопчиків вдарив його в щелепу", – згадує батько постраждалого хлопця Василь Хрипта.

Однак педагоги заперечують, що цькування школяра триває.

"Вони весь час під контролем. Щоб сказати, що якісь проявляються негативні емоції у класі – ні. Учні спілкуються", – запевняє Наталія Смелік.

Класна керівниця зізнається: помічала агресивне ставлення дітей до однокласника ще до побиття. Каже, просила школярів це припинити, привертала психолога і повідомляла батькам.

А ось мама одного з хлопців, які побили Михайла, винним в тривалому конфлікті вважає саме потерпілого. Хоча і свого сина, запевняє, за бійку покарала.

"Син говорив, що він до них постійно перший ліз. Ну, а вони з хлопцями зібралися вже, їм набридло. Скільки діти від нього страждають! Це ж не тільки моя дитина", – каже мати учасника бійки Катерина Скляр.

У селі тільки одна школа з одним шостим класом. Тому перевести Михайла до іншого колективу батьки не можуть. Сподіваються лише на покарання кривдників.

Нагадаємо, у 2017 року в Україні 24% дітей стали жертвами цькування в школах. Про це йдеться у звіті фонду ЮНІСЕФ "Щоденний урок: Зупинити насильство в школах". Згідно з даними звіту, 40% постраждалих дітей нікому не розповідали про цькування у школі. Примітно, що в Україні дівчатка частіше відчувають психологічний тиск, а хлопчики частіше піддаються фізичному насильству і погрозам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення