Шокін: ГПУ не має даних про російський слід у розстрілі Небесної сотні

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що Генеральна прокуратура України досі не отримала документи, які підтверджують наявність російського сліду в розстрілі активістів Майдану у 2014 році. Про це генеральний прокурор Віктор Шокін заявив в інтерв'ю газеті «Факти».

«Якщо ви пам'ятаєте, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко свого часу заявляв, що, мовляв, якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві, віддавав команди силовикам стріляти по мітингувальниках. Я попросив Наливайченка надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Дотепер їх немає», – заявив Шокін.

Генпрокурор додав: «Тому зараз я не маю дані, що в розстрілі Небесної сотні є російський слід. З тих матеріалів, якими ми зараз володіємо, неможливо зробити такий висновок. Не тому, що ми не можемо чи не хочемо це довести, у нас просто сьогодні немає підстав про це говорити».

Як повідомлялося, на початку травня цього року Служба безпеки України передала до Генпрокуратури матеріали по причетності радника президента Росії Владислава Суркова і його помічника до терористичної діяльності в Україні.

«Усі матеріали розслідування, які з'ясовує і знаходить СБУ, виконуючи доручення Генеральної прокуратури, направляються в Генеральну прокуратуру, і нами спрямовані, так само, як спрямовано матеріали та епізоди, які СБУ вважає обґрунтованими для підозри і громадянина Росії, якого ви згадали (В. Суркова, – ред), і його першого помічника Інала Ардзінби у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом на території нашої держави, із закликами до повалення конституційного ладу, пов'язаних з останніми резонансними підготовками кримінальних злочинів, у тому числі кілерських злочинів в Одесі», – сказав тоді на той час голова СБУ Налівайченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення