Штами коронавірусу в Китаї, Італії та Україні – різні: COVID-19 – біотехнологія?

Українці перехворіють коронавірусом так само, як і громадяни усіх інших країн світу. Єдине, що може зробити держава, в яку вірус все ж потрапив, це не допустити пікового навантаження на лікарні. Про це у ефірі Ukrlife.TV сказав політичний аналітик Михайло Чаплига.

«Я вважаю, що ми перехворіємо так само, як усі. Питання в тому – рано чи пізно? Все, що можуть зробити країни – це хіба розтягнути в часі, аби не було пікового навантаження на лікарні. Тобто розподілити цей вірус і наслідки від нього в часі хоча б на два місяці, три чи півроку», - зазначає аналітик.

Він також наголосив на тому, що вірус COVID-19 молодий і дуже швидко мутує, а штам його досить агресивний.

«Ще одне питання: яким штамом перехворіють українці? Судячи з усього, ті штами, які були в Китаї, в Італії та нині в Україні – геть різні. І що з ними робити – невідомо. Вірус дуже розумний і адаптивний», - каже Чаплига.

За його словами, вірус не дуже схожий на природній з огляду на те, як він діє.

«Швидше за все, це якась біотехнологія – свідомо чи несвідомо випущена. Я не хочу бути політологом, який терміново перекваліфікувався у вірусолога. Проте лікарі кажуть, що цей вірус підлаштовується під молодий організм, і якщо той здоровий – вони починають товаришувати, і здорова людина безсимптомно заражає оточуючих. Якщо організм слабкий – вірус його уражує. Так само він адаптується до організмів літніх людей та немовлят. Тобто вірус доволі хитрий і розумний, програму писали хороші програмісти, скажімо так», - резюмував аналітик.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення