Штурм Мосула: Іракські військові і курди підходять до центру міста

 РИА Новости

Курдські збройні сили пешмерга вийшли на відстань 3-5 кілометрів до центру Мосула на північному фронті операції проти терористів, а на сході відстань до центру міста становить близько 10 кілометрів, заявив представник курдської командування Джабар Явар.

У неділю повідомлялося, що на північному фронті околиць міста досягли сили іракського спецназу з федерального управління по боротьбі з тероризмом. Курдські загони беруть участь в операції в координації з іракськими військовими.

"Збройні сили пешмерга регіону Курдистан зараз підійшли в деяких районах на північ від Мосула на відстань 3-5 кілометрів від центру міста, а в східних районах вони приблизно в 10 кілометрах від центру Мосула", — сказав Явар.

Операція по звільненню Мосула на півночі Іраку від терористів ІД, що захопили його в 2014 році, триває з 17 жовтня. У ній беруть участь іракські військові, місцеве ополчення, курдські сили пешмерга, а також ВПС міжнародної коаліції на чолі з США. Туреччина заявляла про участь своїх військових, однак іракська влада інформацію заперечує і відмовляється від турецької допомоги.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення