Шукали тисячоліттями: виявлено заповіт великого полководця Олександра Македонського

 Обозреватель

Британський історик із Лондона Девід Грант стверджує, що йому вдалося виявити заповіт великого полководця Олександра Македонського. Документ, який вважався втраченим більше двох тисячоліть, містить плани знаменитого правителя на майбутнє його імперії. Крім того, в ньому він написав розпорядження щодо свого похорону і вказав імена спадкоємців.

Як стверджує вчений, заповіт ніхто не ховав, він перебував у всіх на виду. Історик виявив його у відомому стародавньому рукопису під назвою "Роман Олександра". Він являє собою збірник історій і казок, що описують подвиги знаменитого полководця і правителя. Передбачається, що тексти були написані протягом приблизно ста років після його несподіваної смерті.

Історики давно вважали, що остання глава книги є політичним памфлетом, що містить заповіт Олександра. Грант пише в книзі "В пошуках втраченого заповіту Олександра Великого", що заповіт в його роботі заснований на справжньому оригіналі. Історик зазначає, що після смерті полководця, його оточення внесло зміни в документ. Їхньою метою було недопущення його синів Геракла і Олександра IV до управління величезною імперією. Адже саме їх Олександр Македонський оголосив своїми спадкоємцями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення