Шведське село оголосило війну мігрантам

 Daily Mail

Колись спокійне село в 150 км від Стокгольма зіткнулася з низкою конфліктів після прибуття двадцяти сімей біженців, пише газета Daily Mail.

Невдоволення жителів селища призвело дотого, що вони постійно обмінюються образами з мігрантами і навіть кидають один в одного каміння. Були зафіксовані випадки, коли біженці підпалювали машини місцевих жителів. Відзначається, що дітям приїжджих доводиться добиратися до школи у супроводі поліцейських.

Видання повідомляє, що подібні події тепер не рідкість у Швеції, яка раніше пишалася толерантним ставленням до мігрантів. За останні два місяці протестувальники підпалили 17 міграційних центрів, і влада попередила, що зростання напруженості в країні може з часом привести до вбивств.

Майкл Омон, який є членом місцевої ради села з населенням 1200 чоловік, заявив, що проблема полягає в небажанні місцевих жителів проживати поруч з мігрантами.

«Расова напруженість розділила село на дві групи: ті, хто підтримує приїжджих, і ті, хто хоче, щоб вони поїхали. Інтеграція проходить погано, тому що люди не раді біженцям», - сказав Омон.

«У нас найвищий рівень податків, оскільки ми так багато платимо за мігрантів», - додав він. Представник місцевої ради розповів, що кожен приїжджий щотижня отримує близько $ 30, що викликає невдоволення у платників податків.

Місцевий офіцер Андерс Піттерсон визнає, що багато людей обурені прибуттям біженців. Він сподівався, що місцеві жителі допоможуть їм інтегруватися, і ніколи не припускав, що дітей мігрантів доведеться супроводжувати в школу. Автор статті підкреслює, що вчителі відмовляються супроводжувати школярів, оскільки бояться, що вони теж стануть «об'єктом ненависті».

Проблеми почалися у вересні, коли група мігрантів закидала камінням автомобілі місцевих жителів, які пізніше почали збиратися в групи і закидати камінням будинки приїжджих.

Раніше повідомлялося, що Швеція відмовляється від проведення «політики відкритих дверей», тому з квітня більшості біженців надаватимуть лише тимчасові дозволи на проживання в країні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення