Швейцарські банки оприлюднили імена власників незатребуваних вкладів

 Reuters

Імена більш ніж 2600 власників незатребуваних рахунків у швейцарських банках опубліковані в середу на спеціальному сайті. Мова йде про кошти в розмірі не менше 500 франків, які були розміщені не пізніше 1955 року. Публікація імен вкладників дає їм або їхнім спадкоємцям останній шанс вимагати гроші, перш ніж вони будуть передані державі.

Загальна сума коштів на незатребуваних рахунках досягає 44 млн франків ($44,5 млн), зазначає Reuters.

Крім вкладників, розшукуються власники 80 банківських клітинок, вміст яких не розкривається.

«Публікуючи цю інформацію, банки роблять останню спробу встановити контакт з клієнтами», — пояснив голова Швейцарської банківської асоціації Клод-Ален Маргелиш.

Він додав, що для банків нове законодавство, яке набрало чинності в січні, створює юридичні передумови для вирішення проблеми сплячих активів.

У списки будуть щорічно додаватися нові імена, по мірі того як буде стікати 60-річний термін з моменту відкриття незатребуваного рахунку.

Заявки з претензіями на ці активи приймаються протягом року з дати публікації. У банківській асоціації зазначили, що перевірка заявок може зайняти від декількох тижнів до декількох місяців. Крім того, за подання необґрунтованих претензій з заявників буде стягнута сума витрат, витрачених на їх перевірку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення