Сильні дощі призвели до паводку на Закарпатті

 РБК

Сильні дощі, що не припиняються вже другу добу в гірських районах Закарпатської області , призвели до різкого підвищення рівня води в річках, повідомляють закарпатські ЗМІ.

"Сьогодні (у суботу) під ранок вода в річці Тиса, яка протікає в межах міста Рахів, піднялася більш ніж на два метри. У селі Білин зійшли два зсуви, які перекрили центральну вулицю. На щастя, ніхто з людей не постраждав, інформації про руйнуваннях житла або господарських будівель не надходило. На 9 ранку автомобільний рух частково вдалося відновити. У самому Рахові близько 8 ранку Тиса перелилася через лівий берег і підтопила центральну автодорогу", - наводяться слова голови обласної адміністрації Геннадія Москаля.

Наголошується, що автомобільний рух у місті Рахів перекрито за винятком важкої техніки. На двох вулицях колишнього військового містечка, який розташований в низині, дві гірських потоку вийшли з берегів і почали підтоплювати житлові будинки. Рятувальники евакуювали п'ятьох дітей. Вони тимчасово поміщені в дитяче відділення районної лікарні.

У селищі міського типу Кобилецька річка почала підтоплювати електропідстанцію. Найближчим часом щоб уникнути аварійної ситуації населений пункт, де проживає три з половиною тисячі жителів, буде відключений від електроенергії.

"Пік підйому води на Рахівщині очікується сьогодні в обід, після чого паводкова хвиля піде в низинні райони Закарпаття. Ситуація знаходиться під контролем, у всіх "гарячих" точках чергують представники влади і рятувальники зі спецтехнікою", - повідомляє місцева влада.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення