Силовики не пустять хресну ходу до Києва

Міністр внутрішніх справ Арсен Авков заявив, що у зв'язку з виявленням гранат на маршруті хресної ходи Нацполіція і Нацгвардія заблокували ходу вулицями Києва.

"У нинішній ситуації я як Міністр внутрішніх справ не керуюся категоріями релігійних ритуалів, а керуюся категоріями пріоритету громадської безпеки. Саме тому, сьогодні, отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливим терористичним загрозам і провокаціям навколо хресної ходи православної церкви (мп), мною були дані вказівки втрутитися в порядок анонсованої організаторами ходи по місту Києву. Виявлені вранці муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами - за запланованим маршрутом руху - не залишили у нас сумнівів у реальності загроз і провокацій. Силами Нацполіції і Нацгвардії МВС заблокувало ходу вулицями Києва. Безпека громадян вища за релігійні ритуали", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, сьогодні близько 6:00 в чергову частину столичної поліції надійшло два анонімні повідомлення про те, що за маршрутом хресної ходи, а саме у Святошинському районі і в напрямку міста Бориспіль, закладено вибухівку. На місце виїхали фахівці.

Хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники повинні прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники муситимуть пройти перевірку на металодетекторі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення