Синоптики розповіли, яка погода буде в Україні у листопаді

В Україні у листопаді середня місячна температура очікується в межах 1- 8 градусів тепла (в горах 0-3 градусів тепла). Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується у східних і Сумській областях менше від норми - 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, у горах - до 110 мм.

"У листопаді в більшості областей відбувається перехід середньої добової температури повітря через 5 градусів у бік зниження, місцями на півдні Одеської області і Криму - в грудні, в гірських районах, на сході і північному сході країни - в кінці жовтня", - йдеться в повідомленні.

За даними спостережень, середня місячна температура повітря листопада складає 0-7 градусів тепла. Абсолютний максимум температури повітря становить 16-24 градусів тепла, в Чернівецькій, центральних, південних областях та в Криму - місцями 25-29 градусів.

Абсолютний мінімум - 15-24 градусів морозу, в північних, східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями 25-31, на півдні Криму та Одеської області 8-13 градусів морозу.

Середня місячна кількість опадів становить 30-61 мм, в Карпатах і на Закарпатті - до 62-142 мм.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення