Сирійське угруповання «Армія ісламу» оголосила війну Росії

 

«Джейш аль-Іслам» оголосила війну Росії кілька днів тому, пише The New York Times, не уточнюючи дату і джерело інформації. За відомостями газети, ісламісти пообіцяли боротися з Росією в тих місцях, де вона з'явиться в Сирії.

Угруповання фінансується Саудівською Аравією, стверджує NYT, і займає позиції в околицях Дамаска.

Фундаменталістська опозиція забороненої в Росії терористичної організації «Ісламська держава» була створена в Сирії восени 2013 року з ініціативи Ер-Ріяда, стривоженого посиленням екстремістів, повідомляло агентство Reuters. Бойовики «Джейш аль-Іслам» б'ються як проти ІГ, так і проти сирійської армії світського уряду Башара Асада.

За оцінкою Сирійського центру з дотримання прав людини, просаудівські ісламісти на весну 2015 були найбільшою опозиційним угрупованням в східних передмістях Дамаска, повідомляло AFP.

У травні 2015 лідер «Джейш аль-Іслам» шейх Захран Аллуш заявив американському видавничому холдингу McClatchy, що під його командуванням знаходиться 17 тис. чол. За відомостями The Daily Mail, чисельність «Армії ісламу» може досягати 25 тис. Осіб і на її озброєнні перебуває бронетехніка, включаючи танки.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення