Сирійські біженці вимагають, щоб їх відправили з бідної Литви до забезпеченої Канади

 9tv.co.il

Привезена в Литву сім'я сирійських біженців вимагала відправити її в Канаду чи іншу країну з розвинутою системою соціальних гарантій, повідомляє литовський портал Delfi.lt.

На початку вересня 2016 року в Вільнюс прибутку 20 біженців з Сирії: три сім'ї — шість дорослих і чотирнадцять дітей. В Латвію вони потрапили з табору для біженців в Туреччині.

"Не важливо, що це за країна, багата чи небагата, людина хоче жити у безпеці", — сказав тоді мігрант Мохаммед Алі Абдула. Але, як виявилося, для них має значення, чи багата країна.

Зараз він каже, що ООН, переселяючи його і його сім'ю в Литву, обдурила їх. "Коли мені було сказано, що Литва теж приймає біженців, я відразу запитав, чи будуть надані такі ж права, як у Німеччині, Швеції та інших країнах ЄС. Мені сказали, що так, Литва серед тих країн, що належать до так званого А-класу. Але коли ми приїхали, та заступник директора цього центру пояснила нам процес інтеграції та розповіла, які гроші нам будуть платити і тут я зрозумів, що опинився в невідповідному місці", — заявив Абдула.

Він додав, що незадоволений системою охорони здоров'я країни.

"Я вже бачу, що як хвора людина, швидше за все, не зможу працювати. Я піду лікуватися, повинен буду сидіти вдома. Як мені утримувати сім'ю?" — обурюється сирієць.

Зараз ця сирійська сім'я має намір скаржитися в ООН. "У нас передбачено надання такої послуги. Ніхто не закриває перед ними перспективи майбутнього", — сказав віце-міністр соцзахисту та праці Альгірдас Шешелгис.

19 липня міністр внутрішніх справ Литви Томас Жилинскас розкритикував політику інтеграції біженців в країні. Він заявив, що переселенці спочатку вчать російську мову, а потім литовську. Крім того, міністр зауважив, що мігрантів погано знайомлять з культурою та історією Литви, не дбають про їх працевлаштування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення