Сирійські повстанці просять у країн Заходу зенітні установки

 The New York Times

Про це пише американська газета The New York Times з посиланням на командира підрозділу Division 13 Ахмада аль-Сауда . Він і командири інших угруповань передали запит через офіцерів зв'язку союзників, які працюють в оперативному центрі в Туреччині.

За його словами, військові запевнили, що передадуть прохання повстанців владі своїх країн.

"Ми розуміємо, що це непросте рішення, коли справа доходить до зенітних ракет або введення безпольотної зони, особливо тепер, коли повітряний простір Сирії наповнен літаками різних країн", - підкреслив він.

NYT нагадує, що в Афганістані Радянська армія билася з повстанцями, озброєними американськими зенітними ракетами. Пізніше деякі з цих бойовиків увійшли в терористичне угруповання "Аль-Каїда", йдеться в статті.

Цей привид висить над американською політикою, не дозволяючи сирійським повстанцям отримати те, що вони найбільше хочуть: зенітні ракети, щоб протистояти авіаударам противника, зазначає газета.

За словами повстанців, після початку військової операції РФ в Сирії Захід вперше передав їм протитанкові установки.

"Ми отримуємо те, що просимо, за дуже короткий час", - заявив в інтерв'ю NYT Ахмад аль-Сауд, зазначивши, що всього за два дні його підрозділ за допомогою цього озброєння знищило 7 бронемашин і танків армії Асада.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення