Ситник: За час діяльності НАБУ підозр стосовно Яценюка немає

Національне антикорупційне бюро України не виносило підозр проти колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це у інтерв'ю виданню "Українські новини" повідомив директор відомства Артем Ситник.

"Підозри щодо Яценюка не виносилися, тому говорити про те, що проти нього є якась справа, некоректно", - зауважив Синик.

Натомість він повідомив, що заведені справи проти вищих посадових осіб. Для директор відомства навів ситуацію з "Одеським припортовим заводом" і НАК "Нафтогаз Україна".

"Є ряд справ, в рамках яких перевіряються вищі посадові особи. Згадайте той же "Одеський припортовий завод" і НАК "Нафтогаз Україна", - сказав Ситник.

Нагадаємо, що 14 липня цього року детективи НАБУ разом з прокурорами САП затримали першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Сергія Перелому. Також було затримано першого заступника директора ПАТ "ОПЗ" Миколу Щурикова.

НАБУ підозрює Перелому і Щурікова в розкраданні державної власності, а саме: грошових коштів ОПЗ при закупівлі природного газу у компанії "Енергоальянс".

1 серпня Апеляційний суд відпустив Перелому під домашній арешт. З-під варти також було звільнено і Щурікова.

12 вересня з’явилась інформація, що суд відхилив клопотання детективів НАБУ про відсторонення Миколи Щурікова з посади першого заступника директора Одеського припортового заводу.

У свою чергу Перелома заявив, що вони із Щуріковим будуть в судовому порядку вимагати від САП якнайшвидшої передачі справи в суд, тому що слідство затягує час.

"Ми впевнені в своїй невинуватості... Вся поведінку НАБУ і САП говорить тільки про одне - "справа ОПЗ" виявилося фейком і тепер вони гарячково думають, як що-небудь "намалювати". За логікою речей, у слідства повинно бути достатньо доказів моєї провини вже на момент затримання, 2 місяці тому", - заявив Перелома.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення