Ситуація на Донбасі погіршилася, очікується початок чергових військових дій, – ОБСЄ

 Канал 24

Попри оголошення новорічно-різдвяного перемир’я, бойові дії на Донбасі не вщухають, а набирають оборотів, у тому числі з використанням забороненого важкого озброєння. Про це свідчать дані Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на 70% збільшення кількості випадків порушення режиму тиші на Донбасі, заявив перший заступник голови СММ в Україні Александр Хуг.

"На жаль, ніяких зрушень у процесі відведення сил і розмінування не спостерігається. Навпаки спостерігачі побачили масштабну кількість нових траншей вздовж лінії розмежування, що свідчить про початок чергових військових дій", – заявив Хуг.

При цьому, за його словами, ситуація значно погіршилася в останній тиждень, де були зафіксовані випадки застосування важкого озброєння, яке мало бути відведене від лінії зіткнення – понад 370 разів у період з 8 по 14 січня, в той час як в перший тиждень січня було лише 6 таких випадків. При цьому загалом зафіксовано понад 6,5 тисяч порушень режиму припинення вогню, що більш ніж на 70%, порівняно з попереднім звітнім періодом

"Цифри не можуть передати все те, що там відбувається. Скільки б випадків порушення тиші ми не фіксували, конфлікт не вщухає… Насильство стало частиною життя людей, які там проживають", – додав Хуг.

Представник ОБСЄ зазначив, що минулого тижня, через розрив міни постраждав водій таксі із Макіївки і це не поодинокий випадок.

Він додав, що за минулий рік від обстрілів та розриву мін загинули чи були сильно травмовані понад 40 дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення