Скандал: дружина українського міністра продовжує ганьбитися

 Апостроф

У скандальної дисертації Катерини Кириленко, дружини віце-прем'єра і міністра культури, В'ячеслава Кириленка, на сторінках якої раніше викрився плагіат, знайшли ще й лже-науку. Про це пише старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко на своїй сторінці в Facebook.

"Щодо дисертації пані Кириленко. Нові повороти. Або як лженаука шкодить науці. Пам'ятаєте скандал з плагіатом окремих шматків у її роботі на здобуття ступеня доктора педагогічних наук? Жах у тому, що справа не скінчилася плагіатом у педагогіці, а продовжилася лженаучным плагіатом (саме таке словосполучення) у фізиці", — написав Сененко.

Він розповів, що за скандальну дисертацію Кириленко випадково взялися математики і фізики і помітили у ній слово "лептони", яке було дивним для тематики дослідження.

"Не торкаючись зараз питань про "емоції" "грубих" форм матерії у фізичному макросвіті, припустимо, що легкі і "тонкі" лептони, коли вони згортаються в конгломерації, отримують якісь надзвичайні властивості. Психіка в біологічному світі існує як наслідок розвитку природи. Вона має свого реального носія — фізичну частку. Ця часточка ще невідома науці на сучасному рівні її розвитку. Відомо лише, що шукати її треба саме в світі субэлементарных частинок лептонів. Нехай навіть первісні часточки, з яких складається матерія у Всесвіті на ступені до Великого вибуху, ще не здатні до відчуття емоційних станів. Але рано чи пізно відтворюються і ті форми лептонів, що до цього здатні і які повинні бути фізичними носіями психічних процесів", — цитується дисертація Кириленко.

"Так-так, пані Кириленко, доктор педагогічних наук вважає себе експертом фізики елементарних частинок. Фізиком-теоретиком або співробітником Великого Адронного Коллайдера, соромлюся запитати? Тому що немає взагалі ніяких посилань на подібні дослідження лептонів, які є носіями психіки. Значить, це її робота", — зазначає співробітник Інституту фізики.

За його словами, з'ясувалося, що описаний у дисертації маячня від Кириленко маячня теж виявився плагіатом з дуже дивної статті, розміщеній в інтернеті.

Він повідомив, що про "праці" Кириленко було складено лист на ім'я міністра освіти і науки Сергія Квіта та його заступника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення