Скандал у київському виші: студентам масово продавали шпаргалки на всі предмети

 ТСН

У Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана розгорівся великий скандал через відкритий продаж студентам шпаргалок.

Так, у соцмережі потрапило відео, на якому студенти вищого навчального закладу стоять у величезній черзі за шпорами, передає ТСН, зазначаючи, що просто в гуртожитку та студентському кафе продавалися готові відповіді на екзамени з будь-якої дисципліни.

Зазначається, що один комплект шпор коштував 20 гривень.

За словами викладача КНЕУ Ольги Криворучко, масштаб продажів просто вражає, і вона впевнена, що хтось на цьому заробляє великі гроші.

"В університеті 11 тисяч студентів. Одна шпора коштує 20 гривень. Іспити, заліки - це, в середньому, шість предметів. Якщо це все порахувати, це приблизно 1,8 мільйона гривень", - говорить Криворучко.

У свою чергу, доцент Володимир Сацик показує "шпори" і пояснює, що ця ситуація ганьбить ім'я престижного навчального закладу, оскільки самі питання на іспити - це секретна підзвітна інформація.

Водночас виконувач обов'язків ректора університету всі підозри спростовує і запевняє, що адміністрація закладу до цього бізнесу не причетна. А гуртожиток, в якому продавали шпаргалки, університету не належить.

Журналістам же вдалося телефоном поспілкуватися з директором кафе Олександром Вілобковим, який також від торгівлі інформацією відхрестився і запевняє, що шпори продавали відвідувачі кафе, а не працівники закладу.

Кому ж ідея шпор припала до смаку - то це самим студентам.

"За шпорам добре готуватися до іспиту. Я підтримую студентів, які купують відповіді до іспиту і якісно готуються за шпорами. Але не підтримую тих, хто списує", - говорить студент першого курсу Євген Нотевський.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення