Скандал в дитячому санаторії: ревізори знайшли безліч порушень

 СЕГОДНЯ

Тривають розбірки навколо дитячого психоневрологічного санаторію в Ворзелі, де зафіксовано випадок жорстокого поводження з маленькою дитиною. Поліція відкрила кримінальне провадження, а спецкомісія депаратмента охорони здоров'я ще працює.

Нагадаємо, киянин Андрій Наливайко оприлюднив шокуючі факти. У санаторії "Орлятко" його 9-річну дочку Катю, дівчинку зі складним характером і гіперактивністю, персонал намагався заспокоїти варварськими методами. Маленьку силою прив'язали до стільця за руки і ноги і обливали водою.

У санаторії вже побувало багато "ревізорів". У департаменті охорони здоров'я КМДА, якому підпорядковується санаторій, кажуть, що спецкомісія ще не закінчила роботу. "Вчора ми підключили представників управління з питань дітей, результат оголосимо найближчим часом. Оцінку дамо як з медичної складової, так і з етичної", – кажуть в департаменті.

А ось служба Уповноваженого ВР з прав людини Валерії Лутківської свій попередній вердикт вже винесла. "В ході моніторінгововго візиту було опитано співробітників санаторію, перевірена медична документація, поспілкувалися з дітьми з тієї ж групи, що і постраждала дівчинка... Стали відомі такі факти. Має місце неналежне поводження з дитиною, яке може бути розцінено, як нелюдське поводження. Відсутність достатньої кваліфікації персоналу санаторію, у якого один з профілів – "психоневрологічне лікування". Відсутність скоординованих дій працівників санаторію зі спеціалізованим медзакладом при необхідності екстреної допомоги. Відсутність медикаментів відповідно до профільних напрямків санаторію", – повідомили в прес-службі омбудсмена.

У поліції Київської області кажуть, що кримінальне провадження розпочато за ст. 125 КК "Умисні легкі тілесні ушкодження" (санкція – від 850 грн штрафу до року виправних робіт), але ще триває судмедекспертиза. Батько дівчинки сказав, що сьогодні психолог повинен дати оцінку, наскільки сильна психологічна травма, нанесена дитині.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення