Скандал в Києві: забудовник з Криму намагається відібрати житло у 150 родин

 СЕГОДНЯ

Пікет біля Адміністрації президента. Жителі одного зі столичних будинків просять не відбирати у них житло, розташоване в центрі столиці. За їх словами, забудовник втік до окупованого Криму, вони самі привели будинок в порядок, а тепер через суд їх намагаються позбавити житла.

На протест вийшли 150 родин. Історія почалася ще 2008-го. Забудовник – компанія "Консоль", яка належить спікеру так званої Держдуми анексованого Криму – Константинову, – припинила роботи на об'єкті. Пояснили це браком фінансування. Люди взялися добудовувати житло самі, але минулого року забудовник подав на них до суду

"У судах – 50 заяв Віденської – арбітражного керуючого. Просить скасувати майнові права на наші будинки. І суди, Апеляційний суд міста Києва, вже 2 рішення прийняв не на нашу користь", – скаржиться Ярослав Петров, мешканець будинку.

Тепер через столичну апеляцію кримський забудовник хоче скасувати рішення попередніх судів про присвоєння майнових прав мешканцям. Ті вже створили ОСББ і домагаються прав на землю, на якій побудований будинок.

"Я приходжу на засідання суду, у мене є чек про 100% оплату – оригінал. У мене є свідоцтво на право володіння і я повинна довести що це – моє!" – обурена Олена Левченко, мешканка будинку.

До мітингувальників вийшов черговий з Адміністрації. Він прийняв звернення до президента з проханням не позбавляти власників будинків даху над головою. Самі ж люди кажуть, що на цьому не зупиняться. На наступний пікет збираються завтра – вже під Міністерством юстиції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення