Скандал в Міноборони: з'явилася перша реакція НАБУ

 Апостроф

Детективи НАБУ проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні програми "Наші Гроші".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У НАБУ зазначили, що підприємства, про які йде мова, вже є об'єктами розслідувань.

"В цілому детективи розслідують корупцію на близько 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу в рамках декількох десятків кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ також додали, що розслідування по одному з таких підприємств - Львівському бронетанковому заводу - завершено і з липня 2018 року відповідну справу вже слухається в суді.

У відомстві заявили, що розслідування корупційних схем в оборонній сфері "складні і мають свою специфіку". Зокрема, закупівлі товарів здійснюються за закритими процедурам, без конкурентних торгів, при відсутності чітко встановленої процедури визначення ціни закупівлі і переможця.

Також частина документів, в тому числі тих, які можуть бути доказами, мають гриф секретності; ринок товарів військового та подвійного призначення відсутня, що ускладнює проведення товарознавчої експертизи та визначення їх ринкової ціни; з'ясування обставин вчинення злочину вимагає отримання інформації з-за кордону, що триває від півроку і більше

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення