Скандал з корупцією в інституті Шалімова: суд ухвалив несподіване рішення

 Обозреватель

У банківському сейфі затриманого за хабар Олега Котенка, завідувача відділенням трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова, виявили $840 000.

Загалом у процесі обшуку було вилучено майже один мільйон доларів, повідомила на своїй сторінці в Facebook прессекретарка Київської прокуратури Надія Максимець.

"На фото – 840 тисяч доларів. Ці гроші конфіскували з банківської комірки лікаря-трансплантолога, затриманого за хабар", – уточнила вона.

Максимець також заявила, що медику вже оголосили підозру, прокуратура наполягала на утриманні під вартою з альтернативою.

Як з'ясувалося пізніше, прокуратура наполягала на заставі в 3 млн гривень. Медика відпустили під нічний домашній арешт, який буде діяти з 21:00 до 7 ранку до 1 грудня 2019. На це рішення готується апеляція, оскільки сторона обвинувачення вважає його занадто м'яким.

З посади завідуючого відділенням Котенка усунули, але він може продовжувати займатися лікарською діяльністю і проводити операції

Трансплантолога затримали 3 жовтня під час отримання $22 000 від пацієнта. Як стверджує прессекретарка, йому принесли "подяку" в розмірі двох тисяч у.о., але Котенко почав вимагати 40 тисяч. Під час отримання частини хабара лікар і був затриманий.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення