Скільки агентів Кремля може бути в українській владі: думка екс-глави СБУ

 Канал 24

Кремлівський агент в українському уряді Станіслав Єжов може бути звичайним працівником уряду, в якого дружина є громадянкою Росії.

Про це у прямому ефірі 24 Каналу розповів екс-начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

За словами екс-очільника відомства, затриманий Станіслав Єжов поки не може належати до категорії шпигунів, бо наразі його вину не довели. В СБУ є підозра на протиправні дії чоловіка, відтак триватиме слідство та проводитиметься судове засідання.

У нього дружина росіянка, в мене теж, він має гроші в "Сбербанку", в мене немає, але я готовий покласти їх туди, бо це легітимний працюючий банк. Це не ознаки державної зради та шпигунства,

– заявив Василь Вовк.

Окрім цього, екс-начальник головного слідчого управління СБУ додав, що в звинуваченнях він не бачить факту державної зради чи шпигунства. За його словами, мова йде про якусь інсайдерську, журналістську, закриту інформацію, а не про державну таємницю.

Наразі у владі є багато людей, яких можна також перевіряти на факти шпигунства. Понад половина високопосадовців мають бізнес та родину в Росії, тому можуть також бути завербованими спецслужбами країни-агресора.

Дуже багато шпигунів наразі є в органах влади на найвищих щаблях. Більш, ніж половина високопосадовців найвищого рангу мають бізнес на території Росії. Це вже ознака того, що він може бути завербований та працювати на ФСБ, на Російську Федерацію. Мають нерухомість, дітей, сім'ї, які там живуть та навчаються,

– розповів Василь Вовк.

Відтак екс-силовик впевнений, що списки тих, хто працюють в Адміністрації Президента та Верховній Раді рясніють ймовірними шпигунами Кремля.

Нагадаємо, що 20 грудня СБУ заарештували підозрюваного у шпигунстві просто на робочому місці в Кабміні. Його звати Станіслав Єжов і він є особистим перекладачем прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Завербували чиновника під час довготривалого закордонного відрядження. Він збирав і передавав інформацію про діяльність уряду у Росію. Відомо, що його дружина Юлія Мірошнікова навчалася у Санкт-Петербурзі та є громадянкою Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення