Скотленд-Ярд зняв постійне стеження за Ассанжем, якого звинувачують у сексуальних домаганнях

 Telegraph

Співробітники правоохоронних органів чергували біля будівлі посольства протягом останніх трьох років, намагаючись заарештувати його. Стеження послуг за Ассанжем, пише видання, коштувала десять мільйонів фунтів стерлінгів. Представник Служби столичної поліції сказав, що відмовитися від стеження за посольством Еквадору вирішили через те, що вона стала недоцільною.

У тому випадку, розповів співрозмовник Телеграф, якщо Ассанж все ж таки вирішить покинути територію посольства, то будуть зроблені спроби затримати його. Для цього буде застосована спеціальна операція.

Джуліан Ассанж три роки ховається в еквадорському посольстві в Лондоні, щоб влада Британії не могли екстрадувати його до Швеції, де він звинувачується в сексуальному насильстві. Слідство відносно Ассанжа почали в Швеції влітку 2010 року. Дві жінки звернулися в поліцію із заявами про сексуальні домагання засновника WikiLeaks. Він у той час знаходився в країні, брав участь у конференціях і виступав з лекціями.

Ассанж вважає звинувачення на свою адресу політично мотивованими і побоюється, що Стокгольм видасть його США, де йому пред'являть звинувачення в розголошенні секретної інформації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення