Слідчого поліції судитимуть за хабарництво в Житомирській області

 УНН

У Житомирській області слідчого поліції судитимуть за хабарництво. Про це повідлмили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Встановлено, що старший лейтенант, в рамках розслідування кримінального провадження, перебуваючи в групі слідчих, підготував клопотання до суду і отримав дозвіл на проведення обшуків у квартирі громадянина.

На підставі цього рішення, він провів обшук, в ході якого були вилучені особисті речі громадянина.

Упродовж двох місяців слідчий не звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучене майно і всупереч ч.5 ст.171 КПК України протягом доби після проведення обшуку, не повернув вищевказані речі їх власнику. Однак, зловживаючи своїм службовим становищем, вимагав у громадянина надати йому 3500 гривень за повернення речей.

При отриманні частини обумовленої суми в розмірі 3000 гривень був затриманий правоохоронними органами, а отриману суму коштів вилучено.

Правоохоронця судитимуть за ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднане з вимаганням вчинене особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення