Слідство завершено: екскерівника аеропорту Бориспіль підозрюють у мільйонних зловживаннях

Завершено слідство у справі стосовно колишнього керівника «Міжнародного аеропорту «Бориспіль», підозрюваного у мільйонних зловживаннях. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього керівника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (далі — ДП «МА «Бориспіль») та начальника служби орендних відносин, підозрюваних у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн гривень збитків підприємству.

В рамках досудового розслідування, що здійснювали детективи НАБУ, встановлено, що протягом 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. Проте з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, службові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали вказані приміщення підприємцям, як наслідок держпідприємству завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень.

Дії колишнього керівника держпідприємства та начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Наразі матеріали справи відкрито підозрюваним та їхнім захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення