Службовці банку "Хрещатик" розікрали понад 81 млн депозитів

 Лівий берег

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування проти 16 посадових осіб столичного відділення банку "Хрещатик", причетних до розкрадання 81 млн гривень депозитів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"Встановлено, що службові особи банку, діючи в складі організованої злочинної групи, протягом лютого 2010 року - березня 2014 року шляхом підробки депозитних договорів і документів на видачу готівки заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування їм було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів у складі організованої групи. Крім того, щоб відшкодувати завдані збитки, на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) було накладено арешт.

"Слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, банк "Хрещатик" витратив 1,9 млрд гривень на незабезпечені облігації.

5 квітня Нацбанк України визнав неплатоспроможним банк "Хрещатик" і передав його ФГВФО. Фонд повинен відшкодувати вкладникам 2,8 млрд грн.

Найбільшими співвласниками банку були Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міськдержадміністрація (25%). Іванов є молодшим партнером Київської інвестиційної групи, Солдатенко - екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер Індустріалбанку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення