Смарт годинники і фітнес браслети допомагають виявити Covid-19

Звичайні смарт годинники та фітнес браслети допомагають діагностувати COVID-19 на ранньому етапі. Пристрої здатні виявляти випадки зараження коронавірусною інфекцією, просто аналізуючи і зіставляючи зміни частоти серцевих скорочень, рівня сну і активності. До такого висновку дійшли фахівці американського науково-дослідного інституту Скріппса (TSRI) після ряду експериментів. Результати їх дослідження опубліковані в Nature Medicine.

Дослідження вчені запустили ще 25 березня. Перспективна дослідницька платформа працювала на основі додатків під назвою DETECT – цифрове залучення і відстеження для раннього контролю і лікування. Іншими словами, медики збирали відомості про симптоми і результати діагностичних тестів учасників, використовуючи мобільний додаток для збору даних зі смарт годинників і трекерів активності.

«Раннє виявлення тих, у кого є предсимптоматика або безсимптомний перебіг, було б дуже важливим. Адже люди потенційно можуть бути ще більш заразними у цей період. Це кінцева мета», - так пояснив автор дослідження доктор Джорджіо Кера, чому в ситуації з пандемією важливо вчасно відстежити і ізолювати інфікованих людей.

Також на ринку є смарт годинники із пульсоксиметром, які містять датчик SpO2 для вимірювання рівня кисню в крові. Крім виявлення підозри на коронавірусну інфекцію, даний вид моніторингу може діагностувати низький рівень насичення киснем при симптомах апное сну або перших ознаках гіпоксії. Такі гаджети з’явились задовго до появи COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення