Смерть через "дідівщину": на Київщині взяли під варту підозрюваного у вбивстві солдата

Солдату однієї з військових частин Національної гвардії України на Київщині, якого підозрюють у "дідівщині", що призвела до смерті людини, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру солдату однієї з військових частин Національної гвардії України у Київській області у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді смерті солдата цієї ж військової частини (ч. 3 ст. 406 ККУ). Слідчим суддею Печерського районного суду обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що солдат наказав іншому солдату виконувати фізичні вправи у вигляді віджимань від підлоги, після чого подав команду "Струнко" та кулаком наніс один удар в область грудної клітки. У результаті цього солдат втратив свідомість та помер. У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення