Смерть мозку за кілька днів: жорстоко зґвалтована 25-річна​ дівчина померла у лікарні

У лікарні померла 25-річна білоруска Ліза, яку зґвалтував та намагався задушити нападник у центрі польської столиці. Про це повідомило видання Onet із посиланням на прес-секретаря Варшавського медичного університету Барбару Метковську.

Раніше повідомлялось, що у Варшаві жорстоко зґвалтували молоду жінку, тоді як перехожі просто проходили повз, не реагуючи на злочин. Журналісти стверджували, що жертвою нападника стала молода українка, віком близько 20 років.

Читайте також: У Варшаві жорстоко зґвалтували українку і кинули оголеною на вулиці, реакція перехожих шокує

Після нападу дівчина перебувала у тяжкому стані у реанімаційному відділенні лікарні. Вона була непритомна на апараті штучної вентиляції легень. Попри всі зусилля польських лікарів Ліза померла 1 березня.

"Нам дуже прикро. Обставини трагічні, трагічна інформація. Лікарі зробили все, що було в їх силах", — цитує видання Rzeszpospolita речника Варшавського медичного університету Барбару Метковську.

Вона додала, що безпосередньою причиною смерті Лізи стала смерть мозку.

Затриманий за підозрою у нападі дівчини мешканець Варшави перебуває під вартою. Раніше йому висунули підозру в замаху на вбивство, пов'язане з зґвалтуванням і розбоєм. Поліція перевірила його ДНК на причетність до схожих злочинів, але в базі правоохоронців подібності до його генетичного матеріалу виявлено не було. Раніше чоловік був судимий за зберігання наркотиків і дрібну крадіжку. Він має пройти психіатричну експертизу, яка повинна визначити його осудність на момент нападу.

Нагадаємо, на дівчину напав чоловік у ніч із 24 на 25 лютого у центрі Варшави. Він приставив ножа до горла, зґвалтував і намагався задушити. Дівчину знайшли непритомною. Підозрюваного затримали того ж дня — ним виявився 23-річний варшав'янин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення