Смертельні ДТП з маршрутками: в Україні вжили радикальних заходів

 Обозреватель

З 21 липня в Україні силами Нацполіціі і транспортної інспекції почався тотальний контроль всіх перевізників. У разі відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів транспортні засоби конфісковуватимуться.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на сторінці в Facebook за підсумками нарад відомства з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Укртрансбезпеки.

За його словами, якщо у автобуса буде виявлена ліцензія, але він при цьому незаконно переобладнаний з вантажного в пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і платить 17 тисяч гривень штрафу.

26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову уряду, яким з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

Перевізниками: всі працюють в правовому полі, платять податки, в рівних умовах. З 1 серпня вводиться електронний кабінет перевізника, до якого буде мати доступ сама компанія, трансінспекція і Нацполіція і в якому буде реєструватися вся інформація про перевізника, його ліцензій , маршрутів, штрафних балів тощо", - розповів Омелян.

"З 1 січня 2019 року введемо gps tracker, електронний квиток і тахограф або його аналог. Готуємо пропозиції по державного сприяння щодо оновлення парку автобусів", - поінформував він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення