Сьогодні українці спостерігатимуть парад планет: що можна побачити

Сьогодні розпочнеться повний парад планет, під час якого всі планети Сонячної системи вишукаються в один ряд. У середньому, подібне явище можна побачити раз на близько 170 років. Про це повідомляє Хайтек.

Повний парад планет відбувається, коли небесні тіла нашої системи утворюють один ряд в одній області неба. Востаннє таке явище відбулося в 1982 році, а наступні паради очікують у 2161 і 2492 роках.

Учені повідомляють, що вирівнювання планет під час параду неідеальне. Вони ніколи не вирівняються по абсолютно прямій лінії, але кут нахилу небесних тіл буває доволі малим.

Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун і карликова планета Плутон вишукаються на одній стороні Сонця. Це відбувається поступово, тому ми зможемо спостерігати парад упродовж двох тижнів, але не більше трьох планет одночасно.

Ми не побачимо всі планети, тому що Уран і Нептун розміщені занадто далеко, і з такої відстані їх не видно. Проте, деякі планети можна буде спостерігати. Сатурн, Юпітер і Марс буде видно вночі, а Венеру вранці. Меркурій перебуває поруч із Сонцем, тому зірка повністю його затьмарює.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення