Сьогодні ввечері відбудеться перше у 2020 році місячне затемнення: що потрібно знати

Увечері 10 січня мешканці Землі зможуть побачити напівтіньове місячне затемнення, яке співпаде з так званим Вовчим повним місяцем. Про це повідомляє AccuWeather.

Зазначається, що напівтіньове місячне затемнення відбувається, коли Місяць проходить через зовнішню тінь Землі, відому як півтінь. Відтак, тільки частина місяця стає темною, на відміну від повного місячного затемнення, коли весь місяць темніє.

Цей тип місячного затемнення може залишитися непоміченим, якщо люди не дивляться на місяць уважно. Телескоп для цього потрібен не буде, але щоб отримати більш детальне уявлення про це затемнення, краще поспостерігати за ним через оптичний прилад.

Астрономи кажуть, що якщо буде гарна погода, то багато спостерігачів по всьому світу зможуть бачити затемнення, зокрема в Азії, Австралії, Африці і Європі, на північному заході Північної Америки і на сході Південної Америки. Крім того, на деяких територіях, в тому числі в Україні, буде видно все затемнення, в інших областях Місяць буде сходити або заходити.

Напівтіньове місячне затемнення триватиме трохи більше чотирьох годин. Максимальна фаза місячного затемнення 10 січня 2020 року настане в 21 час 10 хвилин 02 секунди по Києву і триватиме 2 хвилини.

Початок місячного затемнення: 10 січня 2020 року о 19 годині 07 хвилин по Києву, кінець затемнення: 10 січня о 23 годині 12 хвилин.

Астрономи також повідомляють, що повний місяць в січні отримав безліч прізвиськ, найбільш поширеним з яких є Вовчий повний Місяць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення