Солдат порізав собі руку, щоб не проходити військову службу

 СЕГОДНЯ

У Чернігівській області військовослужбовець строкової служби заподіяв шкоду власному здоров'ю.

Як повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України, 23 жовтня військовослужбовець строкової служби військової частини А1048 Збройних Сил України (селище Десна, Чернігівська область) солдат М., перебуваючи в одному з приміщень розташування 1-ої навчальної механізованої роти, навмисно порізав лезом внутрішню поверхню лівої руки, заподіявши шкоду власному здоров'ю.

В ході проведення перевірки за фактом виявлення тілесних ушкоджень у військовослужбовця встановлено, що він їх завдав собі сам з небажання проходити військову службу. Свої наміри він неодноразово висловлював у спілкуванні з товаришами по службі в колективі.

Військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 409 Кримінального кодексу України (ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом).

Триває слідство.

Санкція ч. 3 ст. 409 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, днями столичні правоохоронці влаштували облаву в одному з нічних клубів у Шевченківському районі столиці. В результаті рейду, який провели в ніч з п'ятниці на суботу спільно з працівниками столичного військкомату, були затримані 17 відвідувачів з наркотиками, 15 ухильників від строкової військової служби та 11 неповнолітніх тусовщиків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення