SpaceX відправляє астронавтів на МКС: онлайн трансляція

27 травня, о 23:33 за київським часом зі стартового майданчика в космічному центрі Кеннеді у Флориді відбудеться запуск ракети SpaceX.

Це буде перший в історії пілотований політ приватної компанії і перший американський пілотований політ з 2011 року. У разі успіху польоту Ілон Маск застовпить за собою місце головного космічного підрядника NASA.

У місії Demo-2 візьмуть участь два астронавта. Командиром корабля призначений Даглас Джеральд Херлі (53 роки), астронавт, пілот-випробувач і полковник корпусу морської піхоти, для якого цей політ стане третім у кар'єрі.

Другим пілотом Crew Dragon став Роберт Бенкен (49 років), астронавт, підполковник ВПС і Глава управління астронавтів NASA з 2012 по 2015 г. Для Бенці це теж третій політ.

Falcon 9 Block 5 з кораблем Crew Dragon відправиться в космос, де 28 травня корабель має "наздогнати" МКС і пристикуватися до переднього стикувального вузла модуля Harmony. Якщо місія Crew Dragon Demo-2 увінчається успіхом, SpaceX і NASA почнуть підготовку до повноцінної експлуатації кораблів Crew Dragon.

Історичний запуск ракети Falcon 9 і корабля Crew Dragon на МКС

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення