"Спала, думала, будинок руйнується": в Ужгороді та Львові землетрус, тріснули стелі в домівках (відео)

На Закарпатті стався землетрус. Відчували його навіть у Львівській та Тернопільській областях. Також відчутно було в Польщі і Угорщині.

Повідомляють, що землетрус у Закарпатській області було зафіксовано після 21:23. Попередньо, аж 4,5 балів. У місцевих телеграм-каналах повідомляють, що від поштовхів в Ужгороді у людей потріскалася стеля у домівках.

Львівʼяни теж відчули поштовхи у своїх помешканнях. Вони повідомляють про незначні поштовхи близько 21:35, схожі на землетрус. У львівських Telegram-каналах містяни описують свої відчуття:

  • "Спала, думала, будинок руйнується".
  • "Щітка впала з шафи".
  • "Хитнуло ліжко".
  • "Хитало листя вазонів".
  • "Дверка в шафі захиталась".
  • "Хитало, немов лежиш на хвилі".
"Сьогодні орієнтовно о 21:23 жителі Львова, які живуть на верхніх поверхах, могли відчувати легке похитування. Стався землетрус. Епіцентр – у Словаччині. В епіцентрі він був магнітудою до 5 балів за шкалою Ріхтера. У нас – нижче. Більше інформації згодом", - пише голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Відомо, що епіцентр землетрусу був поруч із словацьким містечком Гуменне, що поряд з Ужгородом.

Поштовхи були відчутні майже на всій території Закарпаття. Працівники ДСНС здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів.

За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат, пише у Telegram-каналі голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Станом на зараз немає інформації щодо можливих загроз, однак прошу краян бути пильними і в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель", — написав голова ОВА.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення