Спалах ботулізму: В Харківській лікарні помер чоловік

 Depo

У Харкові від ботулізму помер чоловік, його дружина знаходиться в реанімації з тим же діагнозом. Про це повідомляє Харківська ОДА

"Чоловік помер у лікарні сьогодні, 15 серпня, незважаючи на введення сироватки. Його дружина, якій також введено сироватку проти ботулізму, залишається у важкому стані в реанімаційному відділенні КЗОЗ "Обласна клінічна інфекційна лікарня", – йдеться у повідомленні.

Раніше Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області повідомили, що до обласної лікарні з підозрою на ботулізм госпіталізовано членів однієї родини.

"При опитуванні з'ясувалося, що захворювання пов'язано з вживанням риби лящ. Для встановлення походження цієї риби розпочато розслідування", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що від початку 2018 року в Україні зареєстровано понад 60 випадків захворювання на ботулізм, четверо потерпілих померли.

Ботулізм - важке харчове отруєння, викликане вживанням продуктів, що містять ботулотоксини.

Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) і при неправильних умовах зберігання або транспортування продуктів харчування.

Кращий спосіб захистити своє здоров'я - утримуватися від їжі, про якість якої споживачеві невідомо.

До факторів ризику відносяться споживання в'яленої, солоної та консервованої риби, консервів або виробів з м'яса, якщо вони не проходили термічну обробку перед вживанням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення