Спалах коронавірусу на Кіровоградщині: у приватній клініці інфіковано 50 медиків

На Кіровоградщині з моменту поширення епідемії на COVID-19 інфікувались 153 медпрацівників. Найбільша кількість хворих була зафіксована в приватній клініці в Кропивницькому - 50 осіб. Це 20% від загальної кількості працівників. Частина з них працювала за сумісництвом у інших обласних медзакладах.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь сьогодні, 5 травня.

«Ця приватна клініка не входить у перелік госпітальних баз, які були визначені для прийому хворих на коронавірус. Після спалаху захворювання там було проведено перевірку. Щоб мінімізувати подальші ризики поширення COVID-19, минулого тижня підписав розпорядження про рекомендацію заборонити подальшу госпіталізацію пацієнтів у цьому закладі», – зазначив Андрій Балонь.

Згідно даних, зі 153 інфікованих медиків лише 42 працюють у госпітальних базах. Так, 30 інфікованих медиків виявлені в Центральній міській лікарні в Кропивницькому (4% від загальної кількості працівників закладу). 12 медиків - у обласній лікарні (0,8% від загальної кількості).

«По кожному випадку захворювання проводиться епідеміологічне розслідування, щоб визначити, інфікувалась людина у побутових умовах чи під час виконання службових обов'язків», – пояснив голова ОДА.

Серед загальної кількості хворих медпрацівників: 58 – медсестри, 42 – лікарі, 37 – санітари, 16 – інші спеціалісти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення