Спалахнуло волосся: на Прикарпатті школярка ледь не згоріла на уроці хімії

 Обозреватель

Урок хімії мало не закінчився для 7-класниці Ліснотарновіцького навчально-виховного комплексу на Прикарпатті трагедією.

У дівчинки під час одного з експериментів спалахнуло волосся

Досліди з розділення речовин над спиртівкою учні проводили не в спеціалізованому кабінеті хімії, тому що те приміщення не встигли провітрити після попереднього уроку. Один із найпростіших експериментів обернувся несподіваними наслідками.

"Дитина нахилилась над спиртівкою. У неї гарне пишне волосся, розпущене. Спалахнуло волосся", - пояснив директор НВК Василь Івасик.

У результаті, 12-річна дитина отримала опіки обличчя, шиї та рук - її в стані середньої тяжкості доставили в обласну клінічну лікарню.

"Опік не глибокий. Десь два тижні вона повинна у нас пролікуватися", - пояснив медик Петро Гунчак.

У школі запевняють, що вчителька хімії з 14-річним стажем роботи про техніку безпеки учнів попередила, а коли волосся дівчинки загорілося, кинулася її рятувати - накрила власним тілом. Те, що сталося, називають нещасним випадком, хоча не приховують, що навіть елементарного захисту на уроці хімії діти не мають.

"Якщо взяти всі умови для проведення експерименту - повинні бути халати, шапочки. Але в міру того, що ми маємо, чим забезпечена наша освіта... Без халатів і шапочок", - констатував директор. З його слів, вчителька в стані шоку і розмовляти ні з ким не хоче.

Поліція вже відкрила кримінальне провадження і підозрює, що педагоги знехтували належним виконанням своїх професійних обов'язків по збереженню життя і здоров'я дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення