Спецслужба Великобританії почала вербувати співробітників за допомогою графіті

 Lenta.ru

Центр урядового зв'язку Великобританії розмістив на вулицях п'яти міст країни оголошення про найм співробітників, виконані в техніці реверсивного графіті, повідомляє The Guardian.

Написи наносять без використання фарби: за допомогою спеціального обладнання і трафарету вимивають бруд з асфальту. Згідно з інформацією видання, оголошення почали з'являтися 16 листопада в Лондоні, Манчестері, Бірмінгемі, Лідсі та Вулверхемптон.

Акцію для відомства розробило рекламне агентство Penna. Центр урядового зв'язку відповідає за ведення радіоелектронної розвідки і забезпечення захисту інформації органів уряду і армії. Він знаходиться у веденні міністра закордонних справ Великобританії.

17 листопада прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про намір збільшити особовий склад спецслужб країни більш ніж на 15 відсотків. В рамках п'ятирічної програми розвитку інститутів національної оборони і безпеки планується виділити кошти для найму 1,9 тисячі співробітників у MI5, MI6 і Центр урядового зв'язку.

Також до 2020 року буде виділено 2 мільярди фунтів стерлінгів на підвищення можливостей британських спецслужб. Кошти підуть в тому числі на закупівлю телекомунікаційного обладнання, зброї і транспортних засобів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення