Спецслужби Індії попередили про можливі теракти в 23 районах країни

 ТАСС

Ісламісти, які базуються на території сусідніх країн Бангладеш і Пакистан, готують терористичні атаки в 23 районах Індії в майбутній 26 січня-День Республіки. Про це повідомив телеканал NDTV з посиланням на індійські спецслужби.

"За кілька днів до 67-го святкування Дня Республіки Індії вдалося здійснити перехоплення кодованих дзвінків з Бангладеш і Пакистану на місцеві мобільні номери", - повідомили журналістам в Центральному Бюро розслідувань (CBI).

За наявними даними, ісламістське угруповання "Хізб ут-Тахрір" за сприяння екстремістських угруповань "Джаиш-е-Мохаммед" і "Лашкар-е-Тайба" планує провести терористичні атаки в 23 районах по всій Індії. Всі вони, як стало відомо, націлені на місця масового скупчення людей: торгові центри, великі базари, навчальні заклади. Крім того, можлива повторна атака на авіабазу Патханкот.

Вранці 2 грудня шість бойовиків проникли на базу ВПС Індії Патханкот у штаті Пенджаб на півночі країни поблизу кордону з Пакистаном і спробували знищити винищувачі і вертольоти. Між ними і силами безпеки Індії зав'язалася перестрілка, яка тривала майже три дні і забрала життя сімох військовослужбовців.

В ході операції всі шість бойовиків були ліквідовані. Як стверджують індійські силовики, за нападом на базу ВПС стоять члени ісламської екстремістського угрупування "Джаиш-е-Мохаммед", і всі наявні по цій справі матеріали були негайно передані пакистанській стороні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення