Спецслужби США ще навесні попереджали про можливість атак ІДІЛ в країнах Заходу

 ТАСС

Міністерство національної безпеки США попереджало про можливі атаки терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) в країнах Заходу ще в травні поточного року. Це випливає з розсекреченої доповіді розвідувально-аналітичного департаменту відомства, повідомив телеканал Fox News.

Крім того, за його даними , у полі зору спецслужб США вже тоді перебував Бельгієць Абдельхамід Абаауд - передбачуваний організатор терактів 13 листопада в Парижі, що забрали життя 129 осіб.

Аналітики міністерства прийшли до висновку, що він був ватажком ІДІЛ в Бельгії.

Доповідь, що отримала назву "Майбутні операції ІДІЛ на Заході" був підготовлений в травні за сприяння ФБР і Національного контртерористичного центру після розкриття планів бойовиків по здійсненню масштабних атак в громадських місцях в Бельгії у січні 2015 року

У ньому було зазначено, що тоді в Бельгії "вперше була розкрита велика група терористів, яка можливо, діяла під керівництвом ІДІЛ".

"Це може служити свідченням, що це угруповання тепер володіє потенціалом для здійснення нових складних операцій на Заході", - говорилося в доповіді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення