Спілкування команди Трампа з Росією перехопила європейська розвідка

 Канал 24

Розвідки Великобританії та Європи передали колегам зі США дані про контакти команди нинішнього президента Сполучених Штатів Дональда Трампа з російськими чиновниками.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в конгресі США та в розвідці Британії і Європи.

Відтак, контакти були перехопленні в ході рутинного стеження за офіційними особами з Росії та іншими росіянами, відомими західними розвідувальним службам. При цьому розвідники не перевіряли навмисне їх комунікацію з представниками команди Трампа, наголошує видання, а спіймали її "випадково".

Ці контакти тривали протягом декількох місяців. Європейська розвідка передала інформацію американським колегам в рамках роботи розвідувального альянсу англомовних країн "П'ять очей".

Джерело в сенаті США повідомило, що ці дані будуть вивчені. Ймовірно, зазначає телеканал, вони будуть враховані в розслідуванні про "російське втручання" у вибори президента США.

"Якщо іноземні розвідувальні служби поділяться інформацією з розвідкою США і це стосується розслідування, тоді, звичайно, розвідувальний комітет розгляне її", – розповіло джерело в Сенаті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення